2017-02-06
因为在上环上班缘故,所以经常同同事四围试上环嘅餐厅~今次同同事去咗信德中心一楼美食广场呢间曾cafe okay !呢间餐厅平时都几爆,lunch好多时都无位,今次专登星期一嚟终于有得食了。其实餐厅唔算大,目测大概有40个位左右,位同位其实都窄..讲番餐厅,餐厅叫Café Okay,主打burger,同时佢亦都提供set lunch, 早餐同常餐,价钱喺$50至$80左右,价钱唔算贵。Burger 方面都有几多选择,牛肉啦,鸡、素、海鲜虾、蟹、等等都有,今次叫咗主打Okay burger $50,另加$20 要甜薯条配饮品。过咗10分钟左右,okay burger 终于上场喇! 好大一份。个馅有牛肉,蛋、烟肉生菜同芝士牛肉好厚身,系普通老麦汉堡包件肉嘅3倍厚度,烟肉如果可以煎脆啲仲正!其实如果女仔嚟讲lunch要完成一个burger根本无可能..所以通常我就会同同事share 再加一份甜薯条~另外,仲有炸甜薯条,大家可以自己去自助BAR自己攞酱料。都几surprise 系,呢度竟然有honey mustard酱,太幸福喇甜薯条一杯,份量其实都已经好多!! 点住honeymustard酱
呢间曾cafe okay !
呢间餐厅平时都几爆,lunch好多时都无位,今次专登星期一嚟终于有得食了。 其实餐厅唔算大,目测大概有40个位左右,位同位其实都窄..
$50至$80左右,价钱唔算贵。
Okay burger $50,另加$20 要甜薯条配饮品。 过咗10分钟左右,okay burger 终于上场喇!
其实如果女仔嚟讲lunch要完成一个burger根本无可能..所以通常我就会同同事share 再加一份甜薯条~另外,仲有炸甜薯条,大家可以自己去自助BAR自己攞酱料。 都几surprise 系,呢度竟然有honey mustard酱,太幸福喇
甜薯条一杯,份量其实都已经好多!! 点住honeymustard酱好好味~~