2024-12-13 218 浏览
壹火锅西洋菜南街1N号兆万中心16楼同朋友约左系旺角聚会想打边炉,即刻就念起喺兆万嘅<壹火锅>,因为之前黎帮衬过整体都觉得唔错,而且性价比好高,地点超级方便,约fd收工黎开餐就岩晒啦我哋拣咗鸡煲锅底,先食完鸡煲再打边炉一举两得,鸡煲嘅份量极多食完都饱咗一半啦,不过真系好惹味好正。。 除左基本火锅配料外,我地仲upgrade左享用埋靓牛同埋鲍鱼海鲜船鲍鱼海鲜船劲足料呀,最吸睛一定系成只手板咁长既圣子,除此之外,仲有生蚝,鲍鱼,海虾,珊瑚蚌,带子,花甲,全部都劲新鲜,最岩用黎打边边刺身拼盘刺身都不容忽视,虽然呢度系间火锅店,但系刺身出品真系可以媲美日式嘅专业放题,摆盘靓之余而且劲新鲜,我最钟意呢到既希灵鱼,三文鱼同埋甜虾其实食完个鸡煲,鲍鱼海鲜船,牛肉拼盘同埋刺身拼盘已经有7~8成饱,不过呢到既其他火锅配料都系出色既,大部份都好新鲜,而且上菜速度劲快绝无漏单,值得一赞
火锅
西洋菜南街1N号兆万中心16楼