2024-08-14 7429 浏览
荃湾大鸿辉中心有好多不同种类嘅餐厅,今晚冇食午餐好肚饿,所以决定试吓喺10楼嘅「御满屋日本料理」。而家可以经inline网上订位,方便度更胜之前。餐厅主打日式放题,今次试咗佢哋最平嘅套餐,性价极高,下次一定要试吓高级啲嘅套餐。餐厅设有小食区,饮品区和甜品区,全部都系任饮任食。小食和饮品种类繁多,有我最钟意嘅八爪鱼仔,海带,响螺和海蜇,而且连日本清酒都系任饮。虽然我哋今次拣咗最平嘅套餐,但食物种类都好多。刺身我哋叫咗带子、甜虾、阿根廷赤虾、泰式生虾、希灵鱼、北寄贝、油甘鱼、三文鱼、八爪鱼、松叶蟹棒,还有我最钟意嘅剑鱼,而家剑如唔系好多地方都有得食。刺身有冰承载着,确保新鲜,值得一赞。我哋仲叫咗烧左口鱼寿司,芥末八爪鱼军舰,和花之恋。而最令我惊喜就系呢个价钱居然有海胆手卷。食完刺身,当然要试吓佢哋嘅烧物,今次叫咗烧羊架,串烧牛舌,盐烧比目鱼、烧鸡翼和烧生蚝。火喉控制得好好,最欣赏系比目鱼,Encore咗几次。L除咗日式,原来仲有中式食物,叫咗个姜葱炒蟹,蟹肉羹,估唔到都好高质素。甜品区里面有好多种类嘅雪糕,居然有Movenpick 和Häagen-Dazs,食埋甜品真系超满足。

而家可以经inline网上订位,方便度更胜之前。

L