2021-05-10
其实我都系一个传统既中女🙋🏻♀️ 好钟意饮茶食点心食中菜😽上星期同朋友去左MOKO一间齐备粥、粉、面、饭、点心、小菜等既中式食店🤩店面开扬坐位舒适,当日6点半去到唔算好多人。·🔸️古法生扣柚皮 HKD$108依家唔多地方有得食啦🤤 哩款手工菜好花技巧功夫,见到有梗系要order啦😍估唔到都整得唔错,柚皮蒸煮得软腍😽 肉同皮都软绵绵,唔讲个口感都分辨唔出系柚皮😋酱汁都好入味,值得一试。·🔹️大良炒鲜奶 HKD$118又系一道显功架既菜式👏 鲜奶🥛口感软硬适中,近似8成固体2成半固体状,觉得还可以的,因个人较喜欢较软半固体口感~·🔸️头抽吊龙炒河 HKD$138用上头抽炒成的“炒牛河”,够镬气加上即炒🔥一夹出烟香喷喷😚河粉每条都上到色,唔碎条条分明,而牛肉食不出是不是吊龙呢😄·🔹️虎松茸魔鬼饺(3件) HKD$36三角透明饺造型👻 饺上面点左2粒黑点做眼仔👀 来形造小魔鬼造型😜虽然唔算好似,但都花左点心思,加左分啦👏 内馅有菇菌同虾肉,富有口感。·🔸️小皇府叉烧肠粉 HKD$36肠粉皮做得中规中矩,唔薄亦唔厚(好矛盾咁😂),叉烧反而不错👍叉烧切粒都食到厚切口感。
店面开扬坐位舒适,当日6点半去到唔算好多人。
🔸️古法生扣柚皮 HKD$108
酱汁都好入味,值得一试。
🔹️大良炒鲜奶 HKD$118
🔸️头抽吊龙炒河 HKD$138
用上头抽炒成的“炒牛河”,够镬气加上即炒🔥一夹出烟香喷喷😚
河粉每条都上到色,唔碎条条分明,而牛肉食不出是不是吊龙呢😄
🔹️虎松茸魔鬼饺(3件) HKD$36
🔸️小皇府叉烧肠粉 HKD$36