2019-06-25 151 浏览
今日早咗放工,但又唔想煮饭,经过唐记发觉佢嘅蒸包好抵! 谂起今晚屋企人都唔同时间返嚟食饭,就决定咗用包包去完成今晚嘅晚餐!拣咗四款包,一咸三甜!蒸完之后发觉佢皮光肉滑,仲要胀卜卜❤️想个个口味都试下,所以切开一半嚟大家share ,发觉佢馅料非常充足,绝对唔似得西式嘅包咁空气感极重!黄~ 番薯包馅料极具番薯味,真材实料,有creamy嘅感觉!红~ 红豆包馅料,好似红豆冰底下嘅红豆料,好沙同时亦有原粒红豆咬到!紫~ 紫芋包一样好creamy,紫芋本身系非常饱肚嘅嘢,加埋个包包,真系十级饱!但咁好食,当然食得哂!😂肉~ 香菇鸡肉包,鸡肉好够味,虽然馅料唔会好似以上三个包咁爆,但系都好够,反而咁多个包当中我最喜欢就系呢个!另外,买咗大排长龙嘅蒸饭款式算多 ,价钱实惠!自己屋企好少整咸鱼,见咁耐冇食,就买咗个咸鱼蒸肉饼饭,见到其实有好多菜配埋,啱晒一定要食菜嘅人, 食物balance其实好重要,而咸鱼竟然系超级咸香,绝对系优质食材!赞呀!

拣咗四款包,一咸三甜!

蒸完之后发觉佢皮光肉滑,仲要胀卜卜❤️

另外,买咗大排长龙嘅蒸饭款式算多 ,价钱实惠!