2005-08-30
本来想去食汉堡饱快餐做午餐,点知去到火箭餐厅排晒长龙,又冇位坐低,后来发现河景可以排筹,咁唔使谂就入去,结果等左十五分钟就有位,快过食快餐多多声!讲下环境先,位于探险世界的河景,为配合主题,装修得好森林feel,所以亦都冇空调,夏天始终有点热。由于游人众多,需要share table,但安排唔错,一张八人台,我地四个人搭另外两人,没有挤迫感觉!讲番食物,选择真系唔多,打开本menu有几种套餐,但系唔系有唔同等级,几种套餐唔同就系for唔同人数,我地四个人就只有3-4套餐一个选择。3-4人餐菜式包括鱼蛋汤一窝、??上素、??烩嫩鸡、渔香肉丝同白饭一桶(??系我唔记得全名),标价$260,不过碟头比较细,讲真四个人唔多够。味道方面,鱼蛋汤好似鱼蛋粉咁味,虽唔值价但都几好味!由于我地有人唔食得辣,服务员建议我地转为粟米斑片,真系一个好建议,因为粟米斑片系全场最好食,斑片几软滑又冇骨,粟米汁都几好味,淋饭fit晒!点解粟米汁淋饭,因为另外两样真系麻麻地,烩嫩鸡(有冬菰、青豆同鸡件)水准同大x乐$22碟头饭差不多,冬菰还可以,鸡肉就冇乜味!至于个咩野上素(有冬菰、磨菰、荷兰豆、木耳、竹荀同青红椒
3-4人餐菜式包括鱼蛋汤一窝、??上素、??烩嫩鸡、渔香肉丝同白饭一桶(??系我唔记得全名),标价$260,不过碟头比较细,讲真四个人唔多够。味道方面,鱼蛋汤好似鱼蛋粉咁味,虽唔值价但都几好味!由于我地有人唔食得辣,服务员建议我地转为粟米斑片,真系一个好建议,因为粟米斑片系全场最好食,斑片几软滑又冇骨,粟米汁都几好味,淋饭fit晒!点解粟米汁淋饭,因为另外两样真系麻麻地,烩嫩鸡(有冬菰、青豆同鸡件)水准同大x乐$22碟头饭差不多,冬菰还可以,鸡肉就冇乜味!至于个咩野上素(有冬菰、磨菰、荷兰豆、木耳、竹荀同青红椒),青红椒整到怪怪地,而且整得唔好味,我地仲会食剩就知咩事。个餐有一桶白饭,四个人刚好每人有一满碗,但我问过服务员,佢话系可以加(我地冇加,因为唔够”食送”)。
呢度热茶系任饮,而且睇番张单冇荼钱呢项,不过由于太热,我地叫左每杯廿蚊的特饮(味道都唔错),另外可能系总采排,食野系有七折,本来套餐$260加4杯饮品要$374(每人$93.5),折左就$262(每人$66.5)。