2021-09-24
🍅蕃茄系又平又健康既蔬菜好多时家常小菜都见到佢既踪影而我最喜欢娘亲煮既蕃茄炒蛋❤️世界级美食 绝对系可以自己食晒成碟蕃茄当中有种成份叫茄红素女既可以美颜抗氧化男既仲可以预防前列腺肥大😏当然啦~要食真蕃茄先至能够完全摄取到黎紧正正就系一篇真蕃茄汤底既分享喇🙌🏻🟥⬛️炭烤风味鸡扒+刀削面 $68 ⬛️🟥大大碗热焫焫!汤头呈浅红色🥰呢只色正正就系用真蕃茄熬制既颜色😭!!少少杰身有啲茄蓉,系真既蕃茄打出黎既质地😭味道一定比出边「蕃茄汤」清淡,但多左份清新鲜甜味,咁真材实料我都唔觉意饮左几啖😳我怀疑因为个汤比较杰身,即使食到最后一撮面都依然会有少少烟出,keep warm效果好似宁舍好🤔赞完个汤就要赞下鸡扒😚炭烧烧到鸡皮够香脆,不过我一向唔食鸡皮,所以丢晒🤭鸡扒唔算太厚,细心位系切件上!最赞系纵使烧完块鸡扒都唔会令成碗面油腻左!!而且鸡扒肉质嫩滑细致几juicy!无雪味只有好味😚赞完鸡扒就要弹下个刀削面😛不过唔关店家事,刀削面一向都系烟韧带点硬及粗糙厚实,呢个都唔例外,骤眼睇面量唔多,实际食落肚都好襟饱,下次再食一定会拣上海面🙌🏻
好多时家常小菜都见到佢既踪影
而我最喜欢娘亲煮既蕃茄炒蛋❤️