2018-10-15
好耐无食过片皮鸭所以今日揾到间北京老家就谂住带埋男朋友同妈咪一齐试下,一黎到已经感受到个种古色古香既味道..店内装修全部充满古代既建筑同摆设,令人好似置身于北京老店既感觉。上至枱椅下至茶壶都经过精心选择,完全中国风味。另外一提既系餐厅连女厕既设计都做到好精致,非常特别~洗手盆系金色,连镜都好有中国风格。我们点左一份招牌菜素鹅,吃落去有浓浓既豆香味,口感酥脆可口,唔会油腻。水煮鱼够哂麻香味,辣度适中,可见落足料去整成!鱼片非常嫰滑,辣椒带出黎既味道令到成盘水煮鱼都非常香 加上巧妙既煮法增加左唔少食欲。牛肉刀削面,选择好材料非常关键!新鲜牛肉加上浓浓既汤底,令到成碗面非常入味,食起上黎好有口感。,加上用新鲜既刀削面都修煮牛肉面既精髓。片皮鸭系食北京菜不可不点既菜色之一,鸭香脆唔油腻,系咀里溶化左既鸭油夹住清新既青瓜同葱,有种解油感,而且皮唔会好厚。京葱炒牛肉,用左新鲜既葱 味道好香口 牛肉本身好新鲜嫰滑加上芝麻既香口非常美味。甜品一定简高力豆沙.加上适中既糖同香口既红豆沙,味道很好,再加上一杯鲜豆浆黎个总结,下次都会再黎帮衬!!
我们点左一份招牌菜素鹅,
吃落去有浓浓既豆香味,口感酥脆可口,唔会油腻。
水煮鱼够哂麻香味,辣度适中,可见落足料去整成!
牛肉刀削面,选择好材料非常关键!
加上用新鲜既刀削面都修煮牛肉面既精髓。
而且皮唔会好厚。
京葱炒牛肉,用左新鲜既葱 味道好香口
牛肉本身好新鲜嫰滑加上芝麻既香口非常美味。
甜品一定简高力豆沙.加上适中既糖同香口既红豆沙,味道很好,
再加上一杯鲜豆浆黎个总结,下次都会再黎帮衬!!