2006-09-15 2 浏览
旧同学生日今晚于呢树同佢\老人家庆祝下,沿途一路行街道两旁都有五光十色o既酒吧,但行紧时真系要留心d唔好挂住望其他因\"祥记\"门口原来只得条楼梯重要上一层先得!招集人负责点菜我当然坐系树等食啦,等人齐即上菜......冷盘拼盘(熏素鹅_海蜇_牛展)--素鹅烟熏味几好其他就比较普通红烧海参--食落感觉只得油腻感,可以唔叫!山东烧鸡--食落肉质干柴柴鸽松生菜包--配料炒得几香同几好食另唯一一次居然系生菜有剩!酸辣汤--料足另酸辣度几好!葱爆羊肉--炒得好香另羊肉食落有少少羊臊味,唔错......反而同台朋友唔太喜欢糖醋黄花鱼(见图)--肉质唔错甜酸度适中小笼饱--上台时居然唔系笼上都有d怪,食落普通!高力豆沙--即叫即整食落热辣辣唔错!埋单$13xx,整体食物都有水准,而服务都满意唯一问题系因环境唔算大台与台之间都几迫,真系大声d都嘈亲隔离台!走时望望个招牌居然写住\"北京菜\"而头先见餐\牌上大部份菜式以\"上海菜\"多感觉有怪怪咁!

招集人负责点菜我当然坐系树等食啦,等人齐即上菜......

红烧海参--食落感觉只得油腻感,可以唔叫!

山东烧鸡--食落肉质干柴柴

酸辣汤--料足另酸辣度几好!

糖醋黄花鱼(见图)--肉质唔错甜酸度适中

小笼饱--上台时居然唔系笼上都有d怪,食落普通!

高力豆沙--即叫即整食落热辣辣唔错!