2018-09-19
呢间食就食得多,终于的起心肝出食评,地点就位于深水?北河街,喀什米尔咖喱屋。深水?食店价钱相当比其他市区便宜!但不失水准,所以决定帮佢地出番篇食评。地点唔难揾,就系正坤记斜对面,入到去已经见到两位印度厨师,再外加一位香港本地既人。坐底之后都发现地点干净,只系发现我个个位有少少冷气机滴水,不过唔紧要,野食食主要,由于五脏腑不停拍门。所以就冇考虑太多叫埋平时食开既野,加上今次带埋女朋友去。都唔想佢饿亲~落单既时候都发生少少有趣既事,个厨师见到我地举手,佢眼神就示意比我地知道有人会帮我地。之后佢大叫番个位本地既侍应姐姐番黎帮我地落单,但系个姐姐可能听唔到,同其他南亚裔既朋友倾计。情面都几好笑,等左一阵佢番黎就帮我地。三两下就帮我写好个落单纸。牛肉咖哩角 呢个食足我好几年,次次黎一定叫。入面有薯仔肉,咖哩牛肉馅料。空气成份少!整个咖哩角都比馅料包住。味道唔太辣,加上整个咖哩角热度十足,怕热既朋友就要等一等,一阵辣到个嘴就唔好啦~咖哩羊肉配印度炒饭 炒饭带有黄姜,葵花籽同埋一堆我唔太认识既香味,总之好香!令人垂涎三尺~咖哩羊肉唔太觉得有膻味。而且味道都准都维持非常好,唯独份量够多。份量多番少少就
咖哩羊肉配印度炒饭 炒饭带有黄姜,葵花籽同埋一堆我唔太认识既香味,总之好香!令人垂涎三尺~咖哩羊肉唔太觉得有膻味。而且味道都准都维持非常好,唯独份量够多。份量多番少少就最好。我觉得最好食既食法呢~倒哂碗咖哩羊肉系饭度捞埋一碟食最好啦~既可以中和到炒饭时候干身既问题,又可以食到啖啖咖哩汁味道!我觉得羊肉质感有咬劲,有可能其他朋友会觉得比较硬,呢方面大家标准各有不同。
芒果乳酸 呢个解辣最好!饮到新鲜芒果蓉,唯不足之处唔够冻,不过都冇影响味道!份量都好足~
题外话/补充资料:
门口有一盒盒巴勒斯坦芒果同埋有咖哩馅饼卖~大家可以支持一下~呢间既店员同厨师都好好礼貌,所以先令我去足几年,佢地都好健谈!