未去过北海道不过都听过汤咖喱好出名🇯🇵呢间来自日本嘅过江龙我一直期待左好耐🥹 主菜款式选择好多仲有丰富嘅蔬菜🥗营养均衡又滋味真系好值得一试🤪⭐️ 日本广岛蚝汤咖喱 🦪广岛蚝嘅份量好丰富而且好饱满🌊食落满满海洋嘅味道出奇地同咖喱好配合💙特别搞掂咗一份佢招牌嘅豚角煮🐷 肥瘦适中半溶嘅口感真系好滋味🥓⭐️ 脆嫩柚子炸鸡髀汤咖喱 🍗鸡髀肉质好嫩滑带微微既柚子香🍊咖哩汤底可以自选辣度🌶️香口但系唔会太重刺激感🍃 原来因为汤底加咗大量北海道产嘅洋葱先咁鲜甜🧅仲有北海道南瓜茄子等蔬菜🎃⭐️ 避风塘炸鸡翼 🐔期间限定仲推出咗唔少港风既小食❤️ 鸡翼炸到脆卜卜避风塘嘅味道够晒香口🤪⭐️ 北海道牛油甜粟米玉子烧 🍳玉子烧口感咬落去好松软🥚 配上粟米嘅清甜同埋牛油嘅咸香好有北海道既感觉🧈⭐️ 日本特浓抹茶红豆牛奶 🍵幼滑得来抹茶味好香浓💚带回甘嘅感觉🤩估唔到饮品都几有惊喜

⭐️ 日本广岛蚝汤咖喱 🦪
脆嫩柚子炸鸡髀汤咖喱