2020-11-10 1807 浏览
第一次去北海道食过soup curry后一直念念不忘,系香港亦得好少地方可以食得番。今日去完糖厂街市集,突然醒起鲗鱼涌有间食soup curry 嘅餐厅,就二话不说地去左Asiri😌一行入店内,一大幅北海道地图立即映入眼帘。黑板上嘅今日天气仲要系写札幌嘅天气,真系会令人有番左日本嘅错觉🤩杂菜汤咖哩set($108)Lunch menu 系附送薯仔沙律,餐汤,同餐饮嘅。薯仔沙律清甜,而餐汤就系姜汤黎,几特别。至于主菜杂菜汤咖哩亦无令我失望😚 杂菜应该系烤过,外面小脆里面juicy,真系我食过最好食嘅杂菜。Soup curry嘅汤亦好清甜,唔会好似日式咖喱咁heavy。整体黎讲,佢嘅汤咖喱真系好高质,可以令我一解对北海道嘅思念😌

杂菜汤咖哩set($108)

杂菜汤咖哩
南瓜炸薯饼