餐厅: 燒肉火蔵
资讯:

Airside开左之后去食dinner误打误撞入左呢间铺,完全估唔到咁好食所以第一次食无认真影相记录,最后我未够一星期又encore🥹重点系两次同唔同朋友去食都话好好食!所以决定认真出post介绍🫢然后去到岩岩打紧食评揾多啲资料先知原来系北海道过江龙仲要拎埋米芝莲车胎人美食推介🥶但香港得2间仲要睇op系好小人知!佢地店主打既牛叫「未来牛」,黎自北海道自家农场有机饲养,由日本和牛同荷兰牛配种而成,全天然无打针同加抗生素嫁👍🏻✨未来牛他他‼️必食 $98我系一个好钟意食生牛肉他他既人,因为要好新鲜既牛先可以生食做他他,而且每间店既腌料口味都唔同,呢间我可以话系目前我食过最好食既!而且睇到价钱我眼都突埋😂唔过百食到咁既质素,仲要我唔系太钟意食洋葱,但佢既洋葱系甜既,配埋食成件事升华左,真系好正❤️✨未来牛烧肉盛5 $349我两次食都系叫呢个set,我觉得两个人食岩岩好,因为仲要散叫其他野,成盘野都好好食,最钟意一定系上后腰脊肉盖,佢系唯一一个腌左,同埋烧完沾蛋食既款,真系好食到觉得幸福个只,而且配饭一流🤤✨肉眼 $238 西冷 $218(120g)两款我都食过,我个人钟意西冷多啲,如果食得哂叫哂
未来牛他他

✨未来牛他他‼️必食 $98

未来牛烧肉盛5

✨未来牛烧肉盛5 $349

西冷

✨肉眼 $238 西冷 $218(120g)
两款我都食过,我个人钟意西冷多啲,如果食得哂叫哂两款其实都好抵,散叫必叫款🫢

吉列A4和牛三文治

✨吉列A4和牛三文治 $189(圆方店限定)
我系为左呢个先会第2次食选择去圆方,但完全唔值(好诚实),首先无特别好食,第二似食紧普通吉列牛,之前出去食和牛三文治无吉列系好食好多好多,呢个老实讲有啲似便利店货色🫠

✨厚切盐烧牛舌 $138
我好钟意食盐烧牛舌,但大家可以唔洗点,因为我食过第间好食好多但个到只需$38-58😂呢到贵一倍又唔觉有咩特别好食,留quota食其他啦大家~

✨白饭 $23
烧肉配白饭是常识吧,而且一定要配佐贺米,软绵又入口即溶既口感绝对可以索哂肉汁之余又融为一体

💰两次都系同一个大食量男人去食,两人食到饱人均消费$4~500,绝对系我既encore list‼️

#自费分享
2023-10-07