2022-07-15
🍨天气咁热,有时都会无咩胃口,最啱食捞檬消暑!铜锣湾嘅「Fuhn 」是一间偏美式嘅越南菜餐厅,环境简约舒适,餐牌选择好多,有西式同越式,最正系有好多特式饮品,连甜品都非常出色!🥗软壳蟹牛油果沙律($128)巨型软壳蟹炸得外脆内软,入口啖啖蟹肉,同拉差沙律酱味道好夹,再加上软熟牛油果、沙律菜一齐食,劲Fresh呀!👼🏻儿童餐(小食+主食+饮品)$88唔系太肚饿所以叫左儿童餐:有香茅猪扒捞檬+蒜蓉牛油鸡翼+特色饮品(upgrade)钟意呢度嘅鱼露,酸甜度适中,开胃醒神呀!虽然系儿童餐,但份量对我黎讲都好足够。🥥椰青之宝($98)强烈推介大家呢款甜品!卖相打卡靓,味道清爽冰甜!系椰青椰汁雪芭,集合多重口感,椰奶味香浓滑顺,每啖都食到粒粒椰果同椰肉,最后饮埋椰青水,简直透心凉到极点!🥑牛油果奶昔($52)入口香滑又creamy,唔会太甜,牛油果控必点呀!🍹柚子益力多沙冰($45)酸酸甜甜,清新解喝,好好饮!
🥗
软壳蟹牛油果沙律($128)
👼🏻
儿童餐(小食+主食+饮品)$88
唔系太肚饿所以叫左儿童餐:
有香茅猪扒捞檬+蒜蓉牛油鸡翼+
特色饮品(upgrade)
🥥
椰青之宝($98)
🥑
牛油果奶昔($52)
入口香滑又creamy,唔会太甜,牛油果控必点呀!
🍹
柚子益力多沙冰($45)
酸酸甜甜,清新解喝,好好饮!