2024-11-14
「冒喜」喺北角开咗分店,钟意食辣嘢嘅,我又点可以错过呢😆星期日即刻捉埋Bu陪我去食个lunch,店家位于和富嘅food court入面,套餐分别有铜钱、吉祥同八宝,有多达40款配料同10款汤底选择,有辣有唔辣任君选择😆第一次黎食当然要嗌店家嘅招牌汤底同配料,我拣咗鱼腐、潮汕手搥牛肉丸、潮汕蒜香墨鱼丸、滑牛肉、贵州丁家脆哨、猪大肠、土豆粉配贵州臭豆豉辣汤,食粉前先饮啖汤先😋入口鲜香辣但又不会呛喉,加上大量蒜蓉令汤底更加香,鱼腐吸收晒汤底嘅鲜味,一啖咬落去会爆汤汁,牛丸同墨鱼丸口感Q弹,滑牛大大片份量足,贵州丁家脆哨就系炸到好酥脆嘅猪肉粒,味道有点似猪肉松,放入汤中浸泡一下更加好食👍🏻Bu 就拣咗唔同嘅𩠌我地可以交换黎食😆佢拣咗毛肚、鹌鹑蛋、王中王火腿肠、午餐肉、汕手搥牛肉丸、贡菜、米线配养生白胡椒汤,白胡椒汤入口微微辣,胡椒香味特出,饮完暖笠笠☺️毛肚煮得啱啱好够爽脆,鹌鹑蛋午餐肉同肠仔系Bu嘅最爱,厚切午餐肉入口口啖啖肉👍🏻贡菜亦都系必点之选,清脆嘅口感越食越过瘾😋秘制藤椒鱼皮我哋另外再加咗个小食,藤椒鱼皮爽脆香辣,麻麻辣辣食到停唔到口😋📍冒喜 (和富) (北角)北角和富道21-53号和
秘制藤椒鱼皮
📍冒喜 (和富) (北角)
北角和富道21-53号和富地库B50-51号舖和富美食广场A1号舖
人均消费:$50-100
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️