2025-02-10 153 浏览
呢间台湾菜小店🏡喺几年前刚开铺已经开始食,当时觉得好食😋,估唔到隔几年再嚟📆,质素一直keep到,同埋价钱仍然好抵食🔥关山炸臭豆腐 $40必叫‼️‼️每次黎呢度都会叫臭豆腐,炸得好干身香脆唔油腻,中间仍然juicy,臭得刚刚好🤤,加埋泡菜食好夹💯真心推❣️🍜香菇芋头汤米粉 $49新出菜式,汤底浓稠,饮落质感沙沙地有芋头香😍米粉吸哂味好正,最后忍唔住饮哂成碗汤💦🍛瓜仔肉燥便当 $62瓜子肉燥即系卤肉饭既少肥肉版本🐷个人中意瓜子肉燥多啲,因为食到最后都唔会腻,便当有埋花枝丸同台湾肠,仲包饮品,叫左凤梨乌龙🍍几香菠萝味,味道自然唔会假👍🍢甜不辣(半份) $20优惠价追加小食,甜不辣口感烟韧🍢,半份份量都唔少,抵食✅🐥夜市盐水鸡 $40每次去台湾都会食盐水鸡,劲多料有鸡肉、花椰菜、玉米荀、四季豆、杏鲍菇等,调味岩岩好,配埋大量蒜蓉好香😋🧀肉松起司蛋饼 $36蛋饼系我地中意果款带烟韧既饼皮😘肉松起司经典配搭无得输呀🍧芋头雪花冰 $69呢个不得了😂一上枱成座山咁高🗻,雪花冰❄️系芋头味,入口即溶🤤,配料有芋圆同蜜芋头,欣赏芋圆大粒得嚟🍡,咬感、味道都好好👍🏻,建议要几个fd子share食PS 餐厅免加一~

🔥关山炸臭豆腐 $40

🍜香菇芋头汤米粉 $49

🍛瓜仔肉燥便当 $62

🍢甜不辣(半份) $20
优惠价追加小食,甜不辣口感烟韧🍢,半份份量都唔少,抵食✅

🐥夜市盐水鸡 $40

🧀肉松起司蛋饼 $36
蛋饼系我地中意果款带烟韧既饼皮😘肉松起司经典配搭无得输呀

🍧芋头雪花冰 $69

PS 餐厅免加一~

🧐overall:
香港有好多台湾餐厅🏘️,出名果啲价钱都唔平💸,呢间真心觉得味道好正宗,价钱又实惠,装修又有好多台湾元素🫶🏻
,真心推介

2025-02-08