2022-05-03
锦屏街是个觅食好地方,因为成条街都系餐厅,任君选择。Cafe 平日有lunchset,有3款菜式而今日就拣左卡邦尼意粉。初头谂住要散叫一杯饮品,但原来只要加$10💰 就可以饮其他。我二话不说就拣左Expresso Tonic! 因为平时一杯Expresso Tonic 都要$45-50 一杯,宜家加$10就有,简直系开心大发现🤩!杯expresso tonic 🥤有tonic water 嘅甜味亦有Expresso 嘅酸涩味,味道刚好!同埋佢地餐厅有环保饮管,大大加分呀!意粉方面,佢煮得比平时方间食嘅无咁溜,意粉硬度煮到刚刚好,好有咬口感。重要嘅系佢有半生熟鸡蛋🍳同铺满粒粒烟肉🥓,令到香味大大提升!不过巴马臣芝士🧀如果落多d就好!Cafe 环境虽小但环境舒适,系个chill 嘅好地方!下次要再黎食其他😆