2022-08-02
星期5同朋友7点几嚟到餐厅,FULL HOUSE,不过咁岩有位,我哋等咗几分钟就入座了。餐厅好大,装修好有度假FEEL,有啲后悔挂住食,冇影到环境相,唔系就可以同你哋分享。我哋住2人台,台与台之间都唔会好近。睇餐牌个时发现餐厅原来同泰国知名泰式甜品品牌Mango Mania合作,所以有啲特别嘅款芒果饮品同甜品可以拣,我哋都有拣嚟食。餐厅仲有每日$1推介精选,不过我哋食唔落。焗大头虾粉丝煲 $159焗大虾粉丝煲嚟到香气四溢,一嚟到就闻到好浓烈嘅花椒八角香料味,仲有蒜头、香葱、南姜呢啲。粉丝份量劲多,宝物沉归底,我同朋友几经辛苦先经2只大大只嘅开边大头虾夹上嚟放喺粉丝上面影相。虾肉扎实,仲有虾膏,不过唔算好弹牙。粉丝好正,因为粉丝将虾同香料嘅精华吸收晒,超香口又惹味。碳烧猪颈肉 $86我哋望到隔离台嘅猪颈肉好吸引,份量不少,所以都叫咗碟。唔知点解,我自己成日都觉得,食泰国菜就一定要烧猪颈肉。呢个猪颈肉,一嚟到,未放低已到系劲香,劲浓嘅碳烧风味。肉嘅边位焦脆,食落爽滑Juicy有肉汁,配埋酸酸甜甜既酱汁,零舍开胃。芒果冰砖 $75呢个冰砖打卡必点,听讲系每日新鲜用泰国吕宋芒果🥭整嘅。芒
焗大头虾粉丝煲 $159
碳烧猪颈肉 $86
芒果冰砖 $75
呢个冰砖打卡必点,听讲系每日新鲜用泰国吕宋芒果🥭整嘅。芒果肉鲜甜多汁,面头嘅芒果雪糕淋咗鲜芒果酱同餐厅自己调制嘅炼奶,好浓芒果味~底层嘅棉花冰吸咗芒果酱嘅味,食落超满足🥰。隔离仲有芒果配埋加咗椰浆同脆米嘅糯米饭,一次过叹2个甜品,大满足!
饮品我地点咗芒果乳酪同埋椰青
特选椰青 $42
我好钟意饮椰耳~啲人话系招牌,就一定要试。招牌椰入口够清甜可口又多汁,无酸味~最后仲食到好多椰肉,正!
芒果乳酪 $38
呢杯系朋友饮嘅,佢话芒果打成蓉,再整咗乳酪,所以饮落甜甜哋又酸酸哋,有种透心凉的感觉~