2024-08-15 351 浏览
果日放lunch周围揾好嘢食,见到呢间新开嘅居酒屋有出午餐套餐就入咗去试吓。嗌咗「鲔。寿司盛」(12款),望落唔错,食落更有惊喜。一上枱已经觉得佢份量好多,店员再上菜,先发现原来仲有沙律菜、汤、乌冬,非常够饱。12款寿司包括:三文鱼腩、三文鱼酱油渍、油甘鱼、海螺片、帆立贝、赤虾、火炙左口鱼边、海胆军舰、三文鱼子军舰、葱吞拿鱼腩军舰、卷物、自家制玉子。最钟意食佢嘅三文鱼酱油渍寿司,好入味,好食。海胆军舰都好新鲜,唔会系𠮶啲摆咗好耐、淋晒嘅海胆。油甘鱼寿司嘅油脂分布都好均匀、好食,值得推介。食完佢嘅沙律菜,饮埋汤,再食埋寿司,见到个乌冬其实有少少挣扎。但乌冬嘅汤底都唔错,好快就食晒,好满足。下次会再嚟帮衬👍🏻

鮨.寿司盛(12款)
鮨.寿司盛(12款)
  • 鮨.寿司盛