2022-07-10
最近发现朋友返工附近又新开多一间咖啡店🥰就即刻衬朋友𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑 𝚑𝚘𝚞𝚛去揾佢试吓~去到先发现原来呢间嘅主食都几贵下😅最平都要$𝟷𝟿𝟾一个卡邦尼意粉,虽然系纯手工制作但系都系觉得有啲贵😂同埋都睇唔到师傅喺面前整意粉🍝 所以我哋呢次主要都系试吓佢嘅咖啡同甜品🫢 整体黎讲我觉得呢间咖啡店味道同环境都唔错,但系整体偏贵,大家去之前可以自行衡量下🙈𝚋𝚝𝚠我哋入到去咖啡店播紧迪士尼音乐🤣觉得有啲搞笑有啲违和🧇𝚂𝚊𝚞𝚝𝚎𝚎𝚍 𝙿𝚒𝚗𝚎𝚊𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚆𝚊𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙱𝚊𝚕𝚕𝚜 $𝟽𝟾呢个因为𝙼𝚎𝚗𝚞冇写所以我哋唔知原来系球嘅形状😂外表好似合桃几得意,质感有啲似鸡蛋仔~窝夫即叫即整,上到嚟热辣辣✨夹心有柠檬干同埋糖渍菠萝🍍附送既雪糕超香好好食🥰好多云呢拿籽🥧𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝$𝟼𝟶味道几浓郁,有阵奶类发酵嘅味道🤔有苹果果肉系里面,挞偏细旧🙈不过外观几靓☕️𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶呢个可以自己拣要咩类型嘅白咖啡🥰我哋就拣咗𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎,因为钟意饮浓𝚍🤭饮落先知原来杯咖啡系用咗杏仁奶,如果大家对杏仁敏感要留意吓🫢奶香偏重,拉花吾错☕️𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌$𝟻𝟻 一
𝚋𝚝𝚠我哋入到去咖啡店播紧迪士尼音乐🤣觉得有啲搞笑有啲违和
🥧𝙲𝚊𝚛𝚊𝚖𝚎𝚕 𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚃𝚊𝚛𝚝$𝟼𝟶
☕️𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶
☕️𝙴𝚜𝚙𝚛𝚎𝚜𝚜𝚘 𝚃𝚘𝚗𝚒𝚌$𝟻𝟻
一上到嚟有好靓嘅咖啡同梳打水分层✨不过我哋觉得咖啡唔系好够香同浓,饮落都几清爽嘅