2018-07-12
今日阿囡又飞左公干,又系时候大条道理唔煮饭~~老公话佢公司楼下开左间新餐厅,于是我就做一日好人揸车去接佢收工,顺个便俾个机会佢请我食饭咁啰去到餐厅门外刚好有位泊到间车真系超正!入到去觉得好舒服好干净,加上可能系新餐厅关系未算太多人知道呱,所以人都唔太多,无吸晒我d冷气初步感觉几良好!之后当然又系食食食同食既时间老公就拣左佢至爱既牛!呢件系有成10安士既安格斯肉眼扒,好大又厚肉,煮得刚好7成熟,唔老之余又好嫩口,肉质Q弹牛味十足,每食一啖都觉得好正!而配菜薯条仲系新鲜即炸,好热又香脆,根本唔使点茄汁都已爆好食!我就拣左香烤德式猪手,份量都唔少,配菜方面就有炸薯角!只猪手炸得金黄香脆,热辣辣既同时亦保持到外脆内嫩,咬落咸香得宜,系几好味道!而薯角都系新鲜即炸,好热又脆卜卜,真系煮得几好食得饭就梗要饮吓野系我既习惯我最爱朱古力,所以梗要叫返杯热既朱古力黎饮,呢度既热朱古力好滑又有拉花又有忌廉,单系视觉方面分数都几高,饮埋落去就更滑喉香甜,很满足~~而老公就order左百花园水果茶,黎到哗左一声超大杯,味道清新舒服很有鲜果香,份量又大2个人饮都够晒,正好又俾d我饮~哈~~总括呢间新餐厅都几好!
之后当然又系食食食同食既时间
总括呢间新餐厅都几好!食物及饮品都系高质既,食得我地都几HAPPY