2023-05-26 51 浏览
之前朋友订过呢度嘅生日蛋糕俾我,图案好搞鬼又好味,一直都想揾机会黎试下主食。作为明太子爱好者,一望到个名就叫咗明太子鲜虾意粉,非常高质。 首先就咁肉眼睇已经见到每条意粉都沾满左粒粒明太子,煮得啱啱好,仲感觉到同咬到卜卜声咁。 蒜香榄油意粉本身都好香,加埋明太子嘅咸香好夹,鲜虾用料都唔错。自家制烟熏芝士帆立贝意大利云吞卖相同幻想中一样咁creamy,云吞咬落好烟韧,芝士味香浓,帆立贝煎得啱啱好够嫩滑。烟三文鱼双重芝士脆薄饼系见到人哋张相已经想试,双重芝士符合到我邪恶拉丝嘅期望,饼底好薄好脆,芝士底下更加搽满咗蕃茄酱汁,每一啖都好滋味。 烟三文鱼都好肥美厚肉,同软滑有奶香嘅芝士好夹,系必须要加嘅配料。黄金炒薯条咸蛋黄味超浓,其实呢个组合都唔系啲咩新嘢,但同坊间食到嘅相比,呢度薯条明显好干爽,咸蛋黄食到起沙嘅质感,同埋每一条薯条都沾满左咸蛋黄好够味。