2017-08-30
今日约咗朋友就近北角食野,系印度同日式选其一,识食嘅人都知道,任何日式小店一般都俾到惊喜食家,睇咗网评,对间小店评语主要集中服务态度问题,今日一入黎,又好似唔系想像中咁,一坐低见会员工服务态度已经同网评有出入,睇咗餐牌一阵佢行过来推介是日飞机货,推介咗几款,三人行唔使谂贵精不贵多,我哋点咗条爱女鱼原条生鱼片,温煮鲍鱼,同埋佢其串烧。1.爱女鱼 我从未食过,第一次食感觉唔知点形容,一个字鲜,但唔建议放太耐一起菜尽量扫清佢。所有鱼都系过咗个期限就会由鲜变胶,好影响口感,条鱼好唔好食见人见字,我自问过得去,但店家好细心,叫我哋先食完条鱼再上其他热食,呢样野已经加分。 如果未试过爱女鱼可以一试,始终见师父都系用心之作,一d都唔失。2.温煮鲍鱼期待之作,鲍鱼片同箩萝白配搭一流,一鲜一甜,味觉之享受。虽然鲍鱼系主打,但个萝白,真系太好味,令我一路赞好,连我身边朋友,都觉得我有点过份离谱。3.之后仲食咗生豪同其他串烧。生豪 建议都系唔好太大动作,简简单单,直接原味系最正,只要新鲜加物都系浪费食物本身味道,如果惊客人接受唔到原汁原味将配料同酱汁分开上为最佳。4,串烧类 同出面街差唔多,不多评论。果
2.温煮鲍鱼
3.之后仲食咗生豪同其他串烧。
4,串烧类 同出面街差唔多,不多评论。果件猪腩肉(五花肉可以一试) 因为我是叫串盘。
5,烧银雪鱼 身边朋友 激赞 话加沙律酱好正,我只可以讲,钟意食鱼嘅人,一定会钟意。
食完野 买单 女服务员 仲好好人 送多客雪糕俾我哋。