2022-08-27
入店之前其实完全唔知呢间系东宝开出黎,纯粹同朋友行经北角揾野食,见到门面几特别先入去🙈而且初初仲惊有啲伏 ,因为入到去灯光比较暗(岩岩6点可能未ready),而且完全唔系正常小菜馆setting,好多张白色大长枱,枱同枱之间用大啤酒纸牌分隔,加埋座位如果坐满人都几逼🙈心谂呢间啲野食一定要好好食先可以唔理呢个进餐环境🙈好好彩呢间真心好好好好食!食到中段其实都冇所谓坐成点🙈同埋到7-8点开始已经多人,如果冇book位应该入唔到🚩泰国人生菜包$88虽然我唔明点解小菜馆会有生菜包食,不过出奇地好食😳生菜好新鲜,好爽脆,大概有8-10片生菜左右,炒肉碎颜色较浅色,但落足洋葱同泰式香料,好香好野味,做前菜够晒开胃🚩鱼香茄子煲 $58呢道𩠌绝对系白饭神偷🙈🍚最钟意系偏干身,唔会未食就成盆油系底😪肉碎都好多,同埋只香不辣,一到倾计一到食眨下眼食晒成碗饭😂😂😂🚩姜葱芹菜蒸鱼嘴(豆腐底)$88好少铺店会整鱼嘴,就算有都要冒住腥既危险🙊一上枱芹菜味好香,完全唔腥,鱼嘴旧旧鱼啫喱,好好食😋重点仲有垫底既豆腐,索晒鱼既鲜味,又系𩠌饭一流🥰🚩炸大肠(配菠萝)$68邪恶既小食🐷纠结左好耐叫唔叫好🙊不过一场黎到就试下
🚩泰国人生菜包$88
🚩鱼香茄子煲 $58
🚩姜葱芹菜蒸鱼嘴(豆腐底)$88
🚩炸大肠(配菠萝)$68
邪恶既小食🐷纠结左好耐叫唔叫好🙊不过一场黎到就试下啦😆食完一旧完全冇后悔😋外脆内软,脆到有声,一啲都唔膻,食一件猪大肠再食一旧超甜菠萝,即刻中和返大肠既油炸腻感,罪恶感都冇咁大🤣
绝对值得回头既小店😋如果一大班朋友黎食应该仲有气氛!期待下次饮住战斗碗既啤酒再食炸野🤣