2023-03-08
喺 #北角汇 附近嘅酒店staycation, 梗系周围食下新餐厅!远远已被大型蛋糕柜吸引住!行入餐厅有劲靓嘅紫籐花布置,仿如值身大花园!加上特大玻璃窗氛围感十足!餐牌主打西式扒类、意粉等;Ciao Menu set有汤、主菜、甜品同饮品,价钱亲民,相当唔错!🦐 Tiger Prawn Set $248 🍲传统大蒜汤:大蒜味香而不腻,薯仔汤口感滑溜,配埋脆卜卜面包条一齐食十分滋味!🦐香煎大虎虾浓虾汁意大利饭 :顶层有两大只虎虾🦞嘅意大利饭,浓虾汁极香浓,有拉丝cheese 嘅口感,好香好creamy!虾肉爽口弹牙好新鲜,意大利饭煮得软硬适中有口感!!好丰富份量足!🥩纽西兰特级牛柳配香煎鹅肝 (配主厨秘方陈醋汁)$338 呢份咁重量级嘅牛柳,卖相极靓!安格斯肉牛柳大约有9 oz! 牛柳煎得啱啱好Medium 🔥外层小小焦香,切开有肉汁,肉质软嫩肉味香浓!主厨秘方陈醋汁酸中带甜配牛柳食好夹好好味!另一主角煎鹅肝,煎嘅时间刚好而且外脆内软,味道浓郁!伴碟配菜🥬都好食,薯蓉仲好浓芝士味🥔无得弹!🍮甜品🍮我地拣左米兰Cheese cake 同栗子蛋糕🌰两款都香浓美味又唔会太甜!下次想试下特浓朱古
🦐 Tiger Prawn Set $248
🥩纽西兰特级牛柳配香煎鹅肝 (配主厨秘方陈醋汁)$338
🍮 甜品🍮我地拣左米兰Cheese cake 同栗子蛋糕🌰两款都香浓美味又唔会太甜!下次想试下特浓朱古力蛋糕!
Giovanni Pina Ristorante, Bar & Pasticceria
地址📍 : 北角北角邨里1号北角汇一期1楼111号舖