2022-10-21
返工咁辛苦,收工梗系要同朋友坐底饮番杯倾下计啦😌前排小编就同朋友黎左炮台山一间居酒屋食野,地方唔大只有 4 张餐枱和几个吧座,入到黎好似去左日本街边果啲细细间居酒屋既感觉😎餐厅由两位师傅主理,今次同朋友就试左佢地个二人套餐,有前菜、串烧、主食同吸物,味道有惊喜😍_👭二人套餐👫🏻 $1200 ▪️前菜✔️烟熏鲣鱼 5切 ✔️海胆鱿鱼卷 ▫️肉类串烧(6 串)鸡胸、鸡肾、鸡肝、鸡全翼牛舌、紫苏鸡皮虾卷牛舌芯嫩而无渣,白鳝香脆同时充满鱼油香,紫苏鸡皮虾最考手工,每口都可食到三重香气😉▪️蔬菜串烧(4 串)✔️小青椒✔️蕃薯✔️豆腐 ▫️主食🦪清酒蒸真壕 2 只钟意食壕既朋友仔应该会好钟意,兵库县真蚝大大粒够饱满, 蚝肉先用酒蒸过,上枱时半生熟,味道鲜甜,食落重清酒香☺️ 🍙烧饭团 2 个有3款口味选择,包括明太子、三文鱼同梅,师傅会将原个饭团拎去烧,外皮焦脆内裹软身,如果饭团入面既馅料丰富啲会更好😝 ▪️吸物鸡清汤 2 碗最后饮埋热辣辣既鸡清汤暖胃,味道鲜美,感觉真系饮紧鸡既精华,营养丰富😋
_
👭二人套餐👫🏻 $1200
▪️前菜
✔️烟熏鲣鱼 5切 ✔️海胆鱿鱼卷
▫️肉类串烧(6 串)
鸡胸、鸡肾、鸡肝、鸡全翼
牛舌、紫苏鸡皮虾卷
▪️蔬菜串烧(4 串)
✔️小青椒✔️蕃薯✔️豆腐
▫️主食