2020-12-14 186 浏览
今日清假拣左间屋企附近既cafe食早餐,个名几特别,叫当下/ Present, 大概店主想提醒我地要活在当下,珍惜眼前一切人和事吧!系2019/2020尼段社会动荡,疫情肆虐既时间,店名更显得远重深长。餐厅系一间cafe and bar 既环境,临近圣诞,布置同音乐令人一入去就有舒适既感觉,而且好企理干净,坐得好舒服。早餐menu除咗西式外,仲加入左少少茶餐厅既元素,包括港人最钟意既出前一丁,辛辣面,乌冬,米粉比食客更多选择。最后拣咗一中一西,泡菜猪扒辛辣面同all day breakfast, 味道中上,价钱合理,配埋个环境无咩可以挑剔。茄汁豆个人黎讲较钟意热食,应该事先讲声就得(我估),因为侍应都几好态度。主要可以改善既地方应该系杯咖啡,叫得cafe当然咖啡都要有反咁上下,但杯latte个奶配得一般,奶膻味较重,盖过咖啡味。市面cafe/ coffee shop较多用meji ,十字牌 ,维记,相信转奶后应该更贴近香港咖啡迷口味。