2023-08-24
♡ 北角隐世小巷西餐厅|Dear Grey ♡-假日嘅时候,最钟意就系同朋友去东发大厦附近食嘢因为𠮶度环境好舒服 🥰 今日就去食美式三文治🥪同埋盖饭🫶 @deargreyhk - ♡ 粉嫩平铁牛扒温泉蛋丼饭 ♡ $98USDA 牛板键煮得刚刚好,唔会太过熟,而且每一片都好粉嫩 胃口大开😋每一口都好juicy 肉汁满满心笃穿埋温泉蛋一齐食 真系冇得弹~-♡ Dear Grey 封门柳堡 ♡ $168大量安格斯封门柳夹咗喺美式三文治入面火箭菜同蕃茄爽脆新鲜,口感清新。再加埋佢哋嘅秘制牛骨汤汁 更带出牛肉嘅鲜味而且仲送薯条或者番薯条 🍟 蕃薯🍠条炸到热辣辣 脆中带甜 🫶-♡ 烤杂肠拼盘 ♡ $88每一款都有独特嘅风味入面有墨西哥🇲🇽辣肠、特浓芝士肠、法兰克福肠同埋美国牛肉肠 😋 我自己就钟意食美国牛肉肠 爽口弹牙 充满牛肉嘅浓郁味。拼盘仲配有酱汁,点咗之后增加咗味道嘅层次。-♡ 日本麻糬吉士窝夫 🧇 ♡ $38麻糬弹牙,内里滑顺,配埋入面雪糕同埋吉士一齐食味道不错👍-♡ 饮品 ♡ 叫咗两个餐,分别有两杯嘢饮我哋一杯叫咗白桃冷泡茶 (包餐)另一杯叫咗玫瑰蓝橙梳打 +$12好香玫瑰味 带有香甜味
假日嘅时候,
最钟意就系同朋友去东发大厦附近食嘢
因为𠮶度环境好舒服 🥰
今日就去食美式三文治🥪同埋盖饭🫶 @deargreyhk
♡ 粉嫩平铁牛扒温泉蛋丼饭 ♡ $98
USDA 牛板键煮得刚刚好,唔会太过熟,
而且每一片都好粉嫩 胃口大开😋
每一口都好juicy 肉汁满满
心
笃穿埋温泉蛋一齐食 真系冇得弹~
♡ Dear Grey 封门柳堡 ♡ $168
大量安格斯封门柳夹咗喺美式三文治入面
火箭菜同蕃茄爽脆新鲜,口感清新。
再加埋佢哋嘅秘制牛骨汤汁
更带出牛肉嘅鲜味
而且仲送薯条或者番薯条 🍟
蕃薯🍠条炸到热辣辣 脆中带甜 🫶
♡ 烤杂肠拼盘 ♡ $88
每一款都有独特嘅风味
拼盘仲配有酱汁,点咗之后增加咗味道嘅层次。
♡ 日本麻糬吉士窝夫 🧇 ♡ $38
麻糬弹牙,内里滑顺,
配埋入面雪糕同埋吉士一齐食
味道不错👍
♡ 饮品 ♡
叫咗两个餐,分别有两杯嘢饮
我哋一杯叫咗白桃冷泡茶 (包餐)
另一杯叫咗玫瑰蓝橙梳打 +$12
好香玫瑰味 带有香甜味道。
❥
⇢店铺资料:
Dear Grey (北角)
北角锦屏街26号东发大厦B座地舖35A号舖
🔍寻找同区美食📍
➾ #矿泥黄X北角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去处 #香港小店 #相机食先 #手机食先#拍拖好去处
#香港美食地图#香港美食指南
#北角 #北角美食 #北角餐厅