2024-10-29
偶然喺网上见到呢间舖头嘅日式便当🍱卖相好精致,今日咁啱过嚟北角,顺便过嚟买返个试吓😆。餐厅主打🍱日式便当、小食同🧇甜品。而且仲有学生优惠,40几蚊起就可以有一个餐,相当抵食💯💯,午市时间见到好多学生👩🎓都过嚟帮衬,老板娘都相当亲民,同顾客有讲有笑,充满人情味嘅一间小店。🍱蒲烧鳗鱼便当 $72点咗个招牌主打鳗鱼便当,见到个卖相已经🤩好吸引,一打开个便当闻到好大浸紫菜味,鳗鱼充满肉汁😚,鱼质肥美,不多骨。旁边仲有啲🍳蛋,同埋摆盘好有心思嘅配菜,食落更开胃。🌟🌟购买任何便当🍱或饭送汽水🥤同甜品🍮+$8可转冷泡茶或罐装咖啡我点咗个冷泡乌龙茶🍹同埋冷泡普洱🍹,两款都系好清香嘅🌿茶味,食饱饭叹返支冷泡茶解腻又解渴。🍱火灸日式叉蛋饭 $72呢个系一个新推出🆕🆕嘅饭,𠮶两片叉烧真系大块又厚🫢🫢,而且用火焰🔥烧过之后变得更香,半肥瘦嘅叉烧味道浓郁,充满油脂香但不腻。甜品🍮:抹茶蕨饼💚💚💚🌟🌟另外,套餐加购小食减$5,点左个🧇小小鲷鱼烧,有红豆🫘同吉士🧀味$25(3件),细细嚿一啖一嚿😜。
🍱蒲烧鳗鱼便当 $72
🌟🌟购买任何便当🍱或饭送汽水🥤同甜品🍮