2022-11-27
Villa Villa @villavillacafe 📍:北角锦屏街后街25A号东发大厦地下31号铺🚗:北角地铁B4出口 步行1分钟📞:+852 2777-9033💲:~HKD240/head for dinnerFood quality✔️:自家制烟薰芝士帆立贝意大利云吞、黄金炒薯条、法式炖蛋芝士饼、玫瑰乳酸特饮👌🏼:双重芝士脆薄饼、自家制芝士肉酱千层面、餐汤及面包(跟餐)总结:😋三访完后 可以同大家讲呢间系好高质嘅黄店 北角no.1 cafe 小店嚟员工都好后生热情洋溢 好有气氛👍🏼😋佢𠮶意大利云吞非常好食 完全唔expect小店会出品到fine-dining质素嘅意菜 每次嚟呢度都系必点 整晚最满意‼️😋黄金炒薯条就系咸蛋黄薯条🍟极重咸蛋黄味 邪恶到觉得卡路里会好劲嘅一碟 同埋份量超多要瘦身嘅女士就要考虑下了😋cake有好多选择 份量合理 而且唔系hea货又系有惊喜 畀我一种淡淡嘅好食感🤪😋说实话玫瑰乳酸就正常发挥 但$48买一送一 仲要有泡沫好吸精 啱哂爱打卡嘅朋友 而且又几好饮 性价比打卡之选👍🏼😋虽则就冇咩环境 但食物质素高同埋人情味浓厚 而且铺头细细但食物选择好多 所以唔太
📍:北角锦屏街后街25A号东发大厦地下31号铺
🚗:北角地铁B4出口 步行1分钟
📞:+852 2777-9033
💲:~HKD240/head for dinner
Food quality
总结:
😋虽则就冇咩环境 但食物质素高同埋人情味浓厚 而且铺头细细但食物选择好多 所以唔太适合有选择困难嘅人士 但以上种种加埋一切就好抵食🍺
🤔️店内皇牌双重芝士脆薄饼就有啲失望 正常几好食 但芝士味唔太浓 饼底非常薄且脆 但拉丝效果比我想像中差 如果系普通pizza可接受 但招牌嚟讲就有点失望😪
🤔️千层面非常足料 蕃茄味十足 啖啖都重口味 而且又大份 几好食👌🏼
🤔️老板应该系意甲迷 店内装修好多足球嘢 员工都系著球衣 呢排世界杯应该超有气氛🤪
🥲另外要提提呢间都被针得几劲 希望各位多多帮助🙏🏼
😨环境细所以坐得好密集且嘈吵 如果细声嘅话成餐几乎都听唔到对面讲咩 讲私密嘢就唔太好了