2021-08-04
我同女朋友有嚟食过几次都尚算几好食..例如鸭胸意粉同忌廉炸鸡肉青酱长通粉好好食。个青酱个厨师就较到好入味好好,但有一日我嚟食嘢就发觉奇怪事情发生。我听到隔离枱有位先生叫卡邦尼意粉𠮶只蛋转炒蛋..我听到觉得好诧异。我欣赏你地将原先嘅蛋黄转做慢煮温泉蛋,但有客叫转炒蛋噃...你地咁都ok?我以为自己去左茶餐厅...常餐煎蛋变炒滑蛋...🤣🤣🤣咁无原则咁无要求嘅餐厅我都觉得诧异,可以将一个传统意粉变成咁㗎咩?下次如果有客改做蒸蛋,系咪都照去?😰😰😰可惜我就影唔到隔离𠮶位哥仔嘅炒蛋意粉,不过你地要㩒电脑check单都唔难吖..炒蛋卡邦尼意粉,真系一个对传统意粉嘅侮辱嚟。希望认真睇清楚你自己餐厅嘅方向,究竟系做西餐厅定系做茶餐厅。希望唔好当我系同行攻击你就得。我都好少写食评,但真心睇唔过眼侮辱传统🙄🙄