2024-02-26 20 浏览
小店位于红磡嘅一条巷仔内,由韩国人朴妈妈主理,坚持每日手工制作,提供多款经典主菜同fusion 菜式,每一道都充满浓浓嘅韩国风情,店内环境唔大,食物价格合理,经过可以一试。先送上韩式前菜,泡菜、菠菜、芽菜等,每日款式唔同,新鲜又开胃🤤 店员推介Nagasaki Style Jjamppong Noodle,有辣有唔辣,猪骨浓汤面,乌冬偏软,入口滑溜,挂满汤底,清甜可口😊Grilled Marinated Chicken with Rice,采用自家制腌肉酱油加入雪梨,洋葱等蔬果,果糖带天然甜味、果酸有助软化肉质,鸡肉嫩滑又多汁,肥瘦均匀,唔油腻,健康又美味🐔Fusion菜式有Jjajang Black Pasta,香甜浓郁嘅炸酱,混合粒粒猪肉,咸甜口味,面条软硬度适中,我哋仲将剩返嘅酱汁捞白饭,好正好好味😂小食方面大大力推介Spring Onion Pancakes,三小片,散发著淡淡嘅香葱味,咬落软糯,外层脆身,而且完全唔油,点埋酱汁啱啱好。