2008-12-17 11 浏览
dec 13, 08,2人嚟dinner : 1) 面包篮 (免费)-先食蒜蓉包,又暖热又脆-再食面包条,干脆,呢个就开始蘸上黑醋伴嚟食,酸酸甜甜-后食圆包,仲好暖热,个皮涨卜卜,内软-呢个面包篮好有质素,绝对喺个好开始,希望之后嘅几味对办啦~~~~ 2) rack of lamb餐-只要叫个主菜+$30就可以变成餐i) 带子凯撒沙律-另外仲有翡翠螺, 薄切生牛肉片嘅选择-个菜都新鲜,但个带子就唔喺真带子,质感好似蟹柳咁,所以唔会有鲜味 ii) 番茄什菜汤-另外有个甜椒选择-口感小"杰"身,但无落到cream𠮶种-呢个以什菜汤嚟讲,味道几丰富,做法好特别咁带辣,我都免强ok-里面真喺有几多蔬菜粒-很不错呢,有惊喜 iii) rack of lamb-叫咗7成-2件都几厚身吓-肉都几嫩,cut落去有好轻微血水,我反而喜欢咁样,免得过老-不过略嫌无唛羊味 3) 心太软-因同友人讲过有串烧下场,所以佢话唔好叫甜品-我即刻同佢讲,咁我主打,你食少少啦-个心太软1cut落去就知唔脆,仲有少少韧,唔流心,就呢2样嘢已大大扣分-幸好朱古力味都浓,而且反而做得不错嘅喺旁边嘅朱古力mousse,个质感好
dec 13, 08,2人嚟dinner :

1) 面包篮 (免费)
-先食蒜蓉包,又暖热又脆
-再食面包条,干脆,呢个就开始蘸上黑醋伴嚟食,酸酸甜甜
-后食圆包,仲好暖热,个皮涨卜卜,内软

2) rack of lamb餐
-只要叫个主菜+$30就可以变成餐
i) 带子凯撒沙律
-另外仲有翡翠螺, 薄切生牛肉片嘅选择

ii) 番茄什菜汤
-另外有个甜椒选择
-口感小"杰"身,但无落到cream𠮶种
-里面真喺有几多蔬菜粒
-很不错呢,有惊喜

iii) rack of lamb
-叫咗7成
-2件都几厚身吓
-不过略嫌无唛羊味

3) 心太软
-因同友人讲过有串烧下场,所以佢话唔好叫甜品
-我即刻同佢讲,咁我主打,你食少少啦
-幸好朱古力味都浓,而且反而做得不错嘅喺旁边嘅朱古力mousse,个质感好似朱古力truffle中间嘅朱古力蓉咁,有少少冻,好绵

- 估唔到里面嘅装修好有soho feel, 有水晶灯, 有暗暗嘅情调

- 其实以咁嘅质素嘅环境,以元朗区真喺好难揾,但佢收嘅价$$$$,亦喺同区难揾,完全拍得住soho

- 见佢做紧hsbc信用咭9折优惠