𝐒𝐎𝐇𝐎区既马来西亚菜🇲🇾酒吧餐厅🍻🍽一谂起💭马来西亚野食🇲🇾🥢喇沙🍜 • 肉骨茶🍲一定走唔甩啦~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪火热砂煲肉骨茶 Signature Malaysian Bakuteh ($128)砂煲上🍲,上枱个时仲滚紧🔥比平时食到既肉骨茶唔同💁🏻‍♀️唔用🙅🏻‍♀️一字排,用猪软骨🐷熬𝟐-𝟑日先用,够晒淋🧏🏻‍♀️(虽然叫🐖猪软骨,但平时出面食有𝐝位都系硬,唔够软,但依到够软可以成旧清👏🏻)入面仲有豆卜 • 菇菇🍄最细心💕位系大厨👨🏻‍🍳会撇左汤面层油先出菜。药材香味够浓,但唔难入口,餐厅仲讲明无味精😌另外配有💁🏻‍♀️脆脆油炸鬼 : 可以点汤🥢秘制蒜泥酱 : 好正,点猪软骨肉一流🧄本身系配白饭🍚,不过我想食米粉,餐厅都好好俾我转🤍.▪秘制马来西亚咖喱喇沙汤面 • 惹味肥牛堆 Spicy Beef Short Plate Curry Laksa ($98)辣酱胆系餐厅👨🏻‍🍳自己炒🌶讲明🙅🏻‍♀️唔会额外加糖,有甜味系用左好多蔬菜🥬而且佢地系马来西亚🇲🇾既喇沙,椰奶份量比较少🥥所以食完,饮埋汤都唔会好滞🙆🏻‍♀️米粉🤍同油面💛两沟本
𝐒𝐎𝐇𝐎区既马来西亚菜🇲🇾酒吧餐厅🍻🍽
一谂起💭马来西亚野食🇲🇾🥢
喇沙🍜 • 肉骨茶🍲一定走唔甩啦
砂煲上🍲,上枱个时仲滚紧🔥
比平时食到既肉骨茶唔同💁🏻‍♀️
唔用🙅🏻‍♀️一字排,用猪软骨🐷
熬𝟐-𝟑日先用,够晒淋🧏🏻‍♀️
火热砂煲肉骨茶
入面仲有豆卜 • 菇菇🍄
最细心💕位系大厨👨🏻‍🍳会撇左汤面层油先出菜。
药材香味够浓,但唔难入口,餐厅仲讲明无味精😌
另外配有💁🏻‍♀️
脆脆油炸鬼 : 可以点汤🥢
秘制蒜泥酱 : 好正,点猪软骨肉一流🧄
本身系配白饭🍚,不过我想食米粉,餐厅都好好俾我转🤍
辣酱胆系餐厅👨🏻‍🍳自己炒🌶
讲明🙅🏻‍♀️唔会额外加糖,有甜味系用左好多蔬菜🥬
而且佢地系马来西亚🇲🇾既喇沙,椰奶份量比较少🥥
所以食完,饮埋汤都唔会好滞🙆🏻‍♀️
米粉🤍同油面💛两沟本身口感已经丰富左,
再加埋芽菜🦷,有𝟑重唔同既口感🤓
肥牛真系足一堆,唔会好肥🐃
仲有半只溏心蛋 🥚 • 豆卜索晒汤好正。
唔会好辣🙅🏻‍♀️🌶,唔系好食到辣既朋友都可以一试。
店主话依碗汤仲有𝟏个特别功效,解酒😏
钟意饮酒🍻,但易醉既朋友可以试下🤣
▪热🔥 • 泰式香茅班兰叶姜茶 Thai Pandan Lemongrass & Ginger Tea (加+$25)
好有平时做完𝐒𝐏𝐀💆🏻‍♀️之后饮个杯茶既感觉🍵
清清地,唔会好甜。
姜茶又可以暖胃,几养生💃🏻
热🔥 • 话梅桃胶罗汉果茶 Monk Fruit Tea with Dried Plum & Peach & 热🔥 • 泰式香茅班兰叶姜茶 Thai Pandan Lemongrass & Ginger Tea Gum (
▪热🔥 • 话梅桃胶罗汉果茶 Monk Fruit Tea with Dried Plum & Peach Gum (加+$25)
本身好怕罗汉果个种回甘(饮完系会打冷震个种😖)
但见到配桃胶,感觉又几有益咁🤭
就叫左个黎试下,可能系话梅既酸酸甜甜中和左。
又几易入口㖞🤪
🔺免收加𝟏𝟎%服务费🙆🏻‍♀️
🔺餐厅会不定时更换𝐌𝐞𝐧𝐮 📖
🔺餐厅几有𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭💕
👉🏻会用唔同既材料熬煮,唔落味精👏🏻
👉🏻希望客人𝟏日𝟑餐🍽入面,至少有𝟏餐食得健康💪🏻
👉🏻连供应既清水💧都好讲究,系电解水。
🔺经俊荣里入最方便