2018-05-14
OPENRICE见到呢间火锅店啲相劲靓, 即刻约左朋友黎食。因为怕肥既关系,相约左午餐打边炉,呢个方法真系好好,有成日时间黎消化,罪疚感都低啲架,大家不妨考虑下,而且餐厅又会少人啲,唔使等位,服务都好啲!!上到去环境装修系好特别,好靓好怀旧,枱枱櫈櫈都系以前80年代感觉,但又好干净整齐企理,比人一种好舒服既感觉!!重点系坐得阔落,两个人坐一张细圆枱,舒舒服服打边炉!!冇油烟味!!因为都觉得有点贵,一心系谂住叫个每人$288套餐,但上去睇完餐牌又觉得其实每人$368个餐系吸引好多,于是把心一横就豪一豪佢!!!我地最后拣左龙虾鲍鱼海鲜锅,要另外再加$$60!!虽然系咁,但食完之后觉得质素真系OK,真材实料。龙虾鲍鱼海鲜锅个汤底系蕃茄汤,入面有劲多海鲜,有带子,象拔蚌,扇贝,鲍鱼,翡翠螺,鱿鱼,劲多鲜蚬,同埋一只龙虾。首先套餐啲食物同埋个海鲜锅黎左之后,侍应就比左好多时间我地影相同埋SELFIE啦,佢个度啲灯光好好,我唔识影相最后都影到好靓,同埋佢地既服务超好,煮滚后又主动帮我地分海鲜,仲要中间有几个加汤位,佢地都会主动帮人客「片油」!!!我打边炉都未试过有侍应会帮手「片油」!!好正!!所有
十下三宝滑
爽滑鸭血