2017-01-17
十二味原有四间唔同菜色既食店,淘小姐我就试过其中两间,包括烤鱼同埋麻辣香窝!近日见到佢地facebook话又开一间,专食四川重庆窝!嗜辣既我紧系gogogo啦!成间餐厅以熊猫做主题,所有餐贝都有熊猫,仲会有唔同神情添!后面美味个盒系纸巾,知你会食到口水鼻涕流,预备埋比你!而佢既菜差唔系一段寿尾普洱,而系有淡淡菊花味既花茶!每台仲有可以开胃同解辣既酸罗白同蒜 泥 油 碟~原来地道食法系点生蒜同麻油一齐食!钟意既可以自己再加莞茜辣椒葱等等~5间我去左3间啦~未试过咁神心去追一间食店!个窝上台啦~哗!好激动既红色呀!我地点左鱼汤(后来食食下发现入面有旧猪骨,所以我地应该食紧猪骨汤)同牛油麻辣红窝~朋友搞一搞个底~问呢旧咩黎。我一心以为系豆腐,原来。。。系牛!油!超大旧牛油呀!首先放左淮山同竹笙落去~第一次食,唔知要煮几耐。呢旧淮生有D爽,口感几得意!之后再系锅底揾到几旧煮到林晒又索晒味!竹笙最吸味!最岩放入麻辣锅!个麻辣汤其实唔太辣,牛油绝对系一个亮点~汤底有轻微膻膻地,几得意。加埋蒜泥香油,真系无得弹!加左马蹄入去既墨鱼滑十分爽口弹牙!好好食呀~呢个鲩鱼片,大大块,又爽口!好新鲜呀!贵花蚌
近日见到佢地facebook话又开一间,专食四川重庆窝!
嗜辣既我紧系gogogo啦! 成间餐厅以熊猫做主题,所有餐贝都有熊猫,仲会有唔同神情添! 后面美味个盒系纸巾,知你会食到口水鼻涕流,预备埋比你!
而佢既菜差唔系一段寿尾普洱,而系有淡淡菊花味既花茶!
原来地道食法系点生蒜同麻油一齐食!钟意既可以自己再加莞茜辣椒葱等等~ 5间我去左3间啦~未试过咁神心去追一间食店! 个窝上台啦~
超大旧牛油呀!
个麻辣汤其实唔太辣,牛油绝对系一个亮点~汤底有轻微膻膻地,几得意。加埋蒜泥香油,真系无得弹! 加左马蹄入去既墨鱼滑十分爽口弹牙!好好食呀~
原来佢地系海参既肌肉同肠,长知识了!
味道鲜甜,爽口弹牙~