2020-04-10
朋友近日放大假,就约咗上佢屋企倾吓计,咁就梗系食埋嘢先上去,佢话屋企楼下个商场开咗D新食肆,咁就睇吓有乜好食,见到有间十二味,我就提议佢去昵间,是关我之前系其他分店食过唔错,咁朋友又钟意食辣…所以决定系到食😊午市套餐几抵食,几十元包一个饭,一杯饮品,(指定饮品,不过想要饮其他饮品都系加几元😊😊)朋友叫水煮鱼套餐,我就叫回锅肉套餐,另外外再加咗个必吃好味道的甜品红糖糍粑。饮品叫欲望酸梅咁搞笑😂😂🤣,就叫呢个。朋友就饮柚子茶,呢度落单系用自己电话落,叫咗乜嘢,食乜嘢,几多钱都一目了然⋯⋯方便清析。水煮鱼套餐——有辣有唔辣,辣唔辣由自己话事,什么情度辣都是用自己手机点。酸菜味道醒胃,鱼肉非常滑溜,越食越开胃。川味回锅肉——-好惹味,钟意食辣的,呢个𩠌超正,我又钟意食腩肉。腩肉烟烟靭靭的口感,正欲望酸梅——听个名都知道应该系酸梅汤😬😆,平日的酸梅汤比较酸,呢度就带甜,有点像浓味又有酸梅味的凉茶柚子茶——味道不会太甜,适中.....红糖糍粑——我喜爱的甜品,最钟意食烟靭的质感食物,不会太甜。大碟又抵食的甜品环境靓,地方大,坐得舒服😌讲得无错,食得是福
柚子茶——味道不会太甜,适中.....
环境靓,地方大,坐得舒服😌