又系加班嘅日子,放工即刻约埋同事那那声去医肚先,最后我拣咗去「十二味」食大大盘嘅香锅,呢个锅我已经食过好多次,可以根据自己嘅口味配搭唔同嘅食材,单单食材已经多达三十几款,而所有𩠌都可以拣辣度/唔辣,啱晒我唔食得辣嘅同事😆秘制酱香锅自选食材我地拣咗鸡翼、卤水肥肠、鹌鹑蛋、土豆同宽粉,每个香锅上都会洒上白芝麻、芫茜同脆豆,食落特别香口,单骨鸡翼经炸过后,个皮脆脆地零舍入味,卤水肥肠干扁后外面脆里面软腍带少许脂肪,食多几旧亦唔会觉得油腻,土豆切条,每条都裹满白芝麻同酱汁,香脆内软,粉粉嘅口感非常好食😋香锅必点嘅宽粉,烟烟韧韧又Q弹,同香浓嘅酱汁绝配👍🏻川香回锅肉份量十足大大碟,半肥瘦嘅五花腩加入香葱同京葱去爆炒,够晒镬气,五花腩食落一啲都唔会觉得肥腻,油份已经迫出,弹牙有咬口,用黎送饭一流黯然销魂炒饭炒饭干身粒粒分明,火候十足,材料劲丰富,加入虾仁、豆角、肉碎、蛋、红萝卜同雪菜,虾仁新鲜爽口,豆角爽脆,每一啖都食到唔同嘅材料,口感丰富而有层次📍十二味 (LADDER Dundas) (旺角)旺角弥敦道575号LADDER Dundas 2楼人均消费:$200-300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️

秘制酱香锅

川香回锅肉

黯然销魂炒饭

📍十二味 (LADDER Dundas) (旺角)
旺角弥敦道575号LADDER Dundas 2楼

人均消费:$200-300