2020-04-29
Twelve Flavors❤️ Original Sichuan Spicy Food🥢..十二味🥢 代表一个完美味觉序列,招牌麻辣香锅 又名炒出来的火锅。发源于中国重庆,香锅秘制香油由大厨👨🏻🍳 精选十二种香料炒制而成。真系香辣而不躁,回味悠长既独特口味。-麻辣香锅✨ 有数十款新鲜食材任意配搭,麻辣鲜香,不伤胃,不上火。因应自己尝辣程度去拣最合适既辣度。岩晒最钟意拣既香港人 如我👻,如果唔食得辣 都可以拣唔辣架。-今日走左去北角,就系度食个午饭,近码头既海滨真系靓左好多,好多新楼`新商场`新酒店落成,成个环境 感觉很舒服。-ll $54Dried Hot Pot with Vegetable +frogs一场黎到 当然要食主打既麻辣香锅❤️。又香又辣很惹味,素菜:木耳、莲藕、薯仔片、大豆芽菜、辣椒,香菜,就算全素已经好好味。加上田鸡,很滑很滑,一齐食更吸引。-ll $68Boiled Fish with Pickled Cabbages好耐冇食酸菜鱼🐟,顿时想念呢种味道。就算午市,份量都唔少呢。又酸又香 带微辣,鱼肉很滑,都唔错喔。-ll $42Dry fried String Be
l[全素麻辣香锅配田鸡]l $54
l[酸菜鱼]l $68
l[干煸四季豆]l $42
Dry fried String Beans with Minced Pork
腌香既肉碎,连同炸香既四季豆同炒,更易索取肉汁香,四季豆又香又惹味,呢个送饭真系一流啊。
十二味午市套餐💫:
Twelve Flavors Lunch Set Menu
l[跟酸梅汤 (Plum Juice) &白饭]l
酸梅汤够晒浓又系我爱既酸甜味道,很醒胃。
+$8 100%纯椰青水 Pure Coconut Water
另外仲可以加钱转饮罐装饮品,椰青水都系清热,岩晒啊啊啊。
午市仲冇加一,真系好抵食。环境又舒服,菜式又不错够镬气,2人都系坐4人枱架,舒舒服服吃个午饭。