2020-05-28
2020 浏览
。小编放假,介绍一间靓靓口本omakase ,12道菜既Tasting menu😋,重点系佢地系一间黄店呀😍,店员好细心为我地介绍每一道菜色。1)海草鱼子配汽泡水虽然用海草制成嘅鱼籽代替鱼子 亦都用汽泡水代替香槟 但系食落同真既鱼子香槟冇咩分别 好好食陈皮梅温泉蛋沙律将温泉蛋整开同陈皮梅一齐食 好开胃 酸酸甜甜。2)烟熏鸭胸配鹌鹑蛋好靓嘅一道菜 鸭胸好入味 食完咸咸地再食鹌鹑蛋中和下 好夹 而且呢道菜好可爱 睇落就好似一个鸟巢。3)刺身四点盛有四款刺身 刺身几新鲜 而且咬落口感好好 有d吾够喉4)海鲜啫喱废佬汤汤中间系个海鲜啫喱 好靓好得意然后 个汤好清甜 唔会话太浓5)豆皮包海胆细细个好可爱 原来系豆皮包住海胆 就甘食已经好好味 想再重味d可以再加上几滴豉油6)梨泰园用菜包住烧三文鱼 三文鱼上面仲有d酱 连埋个菜一齐食 好Fresh好夹7)食用告票牛上边放咗一张食用纸 好特别 牛既肉质好嫩 好好食 另外仲有菠萝 菠萝同牛一齐食 简直冇得顶8)香港人豆腐皮包菠菜加豆腐酱汁 + 炸香鱼 先食炸香鱼 几好食 不过不失9)甜酸苦辣寿司辣辣地几好食 另外最特别既系可以起寿司上面落上少少咖啡 估
1)海草鱼子配汽泡水
6)梨泰园
7)食用告票
8)香港人
9)甜酸苦辣
寿司辣辣地几好食 另外最特别既系可以起寿司上面落上少少咖啡 估吾到几夹几好食 另外仲有一个酸酸甜甜既青瓜
10)鱼虾蟹
有得食又有得玩 热辣辣嘅炸虾蟹肉 加上酸酸甜甜嘅汁 食落几特别
11)乐高啫喱
Lego形状既嘅啫喱 而且仲同真嘅Lego放埋一齐 睇得又食得,金菠萝
外形好靓 而入面既冰好香果果 甜甜地
12寒天
长长既啫喱沾上柚子汁黎食 如果想再甜d 可以放d提子干落个汁度