2020-12-21
嘉咸街新店smoke & Barrels,小店主打自家制南美风烟熏肉系店入面已经有两部风干机,烟熏鳗鱼,烟熏三文鱼,风干美国prime 级牛腩牛肋条同 冻肉拼盘 等等, 各适其适应有尽有,各款肉类都在眼前风干同烟熏, 完美地呈现。Signature Hot Brisket Bun招牌香辣牛腩包既然小店主打系烟熏肉,当然要order signature dishes以美国prime 级牛腩入馔 原来已经烟熏超过十八个钟,肉味浓郁多汁,食落去牛腩肉汁多而且唔会肥腻, 肉味浓郁多汁, 牛腩嘅油脂香味,加埋浓郁的芥末酱同个bun完美结合, 每一啖饭都有浓郁嘅牛肉味,超好食。不得不提附带的腌青瓜及腌萝卜等等, 最欣赏佢系另外用盒仔分开上, 唔会夺去烟熏牛腩的味道, 却又有效中和当中的油腻感。唔好忘记仲有几款酱汁可以试, 每一款都有唔同特色, 例如咖啡烧烤酱就用上黎自Aus 的 史密斯 青苹果酱做基调, 惹味得嚟 更加将烟熏牛腩的美味升华。Pizza Hummer除左烟熏肉, 小店仲有即叫即制Detroit style pizza, 无论系素食pizza定系爱肉食者pizza都有得选择。我拣左pi
小店主打自家制南美风烟熏肉
系店入面已经有两部风干机,
各款肉类都在眼前风干同烟熏, 完美地呈现。
Signature Hot Brisket Bun
招牌香辣牛腩包
既然小店主打系烟熏肉,
当然要order signature dishes
以美国prime 级牛腩入馔 原来已经烟熏超过十八个钟,
肉味浓郁多汁,
Pizza Hummer
除左烟熏肉, 小店仲有即叫即制Detroit style pizza, 无论系素食pizza定系爱肉食者pizza都有得选择。我拣左pizza Hummer, 果然系超多肉 Pepperoni, house sausage 同埋thick out bacon, 除左啖啖系香肠嘅滋味外,更加不得不提的是 香脆嘅芝士脆边,香口咸香又够脆,而pizza 熟于半厚批,批底有面包的松软感,成件批切成9份,2个人食刚刚好。
烟肉
自家制烟肉要番屋企整热, 肥肉瘦肉层层相间, 食落有猪肉嘅香, 猪油香气在口里徘徊, 攞嚟做all day breakfast就最好不过。