谂住新店试吓见佢嘅特色又好评 。但系我见到碗野就知唔对路!我从未试过食过咁嘅杨枝甘露,喺碗杨枝甘露入面只得芒果、西米同埋椰汁,即系其实只系一碗芒果西米露。打电话俾返间舖到查问一下,一位女店员答我话因为西柚唔靓所以唔加落去,啲芒果汁佢话如果加得多会太甜,但系我真系食唔到任何芒果味,真系完全唔觉有芒果汁嘅存在,望落去一啲黄色都无,只系得椰汁喺入面,其实如果真系唔记得落芒果汁,坦白承认真系唔系咩大问题,但系你仲要坚持向我话系咁样,仲话芒果汁会太甜,呢个理由真系未能接受。其实如果食材唔够或者唔够好嘅话,可以向顾客讲话售罄或者暂停供应,切勿粗制滥造,为咗做生意可以做出一样唔合格食物去夹硬卖俾客人,一碗杨枝甘露卖$45,相比喺一啲酒楼送俾客人食嘅糖水都要求其,今次嘅体验真扭曲我对杨枝甘露认知!!! 店员仲同我讲下次俾折头我,真系对不起 不会再帮衬!
喺碗杨枝甘露入面只得芒果、西米同埋椰汁,
即系其实只系一碗芒果西米露。
外卖自取