2021-11-21
见佢啲面包有板有眼,个餐厅似似地*乐,心谂质素唔会太差挂。但完全俾个外表呃左,叫左个三文鱼野菌阔面,一个猪鞍,一个沙律。虽然佢有讲个沙律细细碟,但我完全想像唔到原价52蚊既沙律会得四件蕃茄仔,再加一pat有芝士味既酱(唔系芝士)。个阔面外观正常,份量不过不失,但不是靓阔条面,个餐牌讲到咬口弹牙等等,原全食唔到,系煮到over左既阔条面啫。个猪鞍上枱一刻,所有野都玩完,首先图文不附,我第一次见猪鞍系咁分开斩件,而且切开同猪扒有咩分别呢?除左松肉粉质地,我完全食唔到有猪味,更莫讲咩橡木香啦,系得松肉粉!仲要痴住骨个旧系一团肥膏,成份野得下面甩出黎个块系猪扒咁(仲要我觉得佢真系揾旧猪扒去扮猪鞍,因为厚度斩好明显唔同)有图有真相。佢个质素同价钱系茶餐厅仲好食抵食过佢,唔知点解会有咁多好评。仲要食到一半,我个口仲食紧薯条个阵,有侍应走埋黎话帮我收起佢,我真系呆左,唔通叫亲呢个猪鞍既客人都系食一半就唔要,点解佢会觉得我食一半就唔要,最后只食多几条薯条,因为成旧肥肉,真系得个块「扮猪」系可以人到口。十分十分失望同埋觉得唔抵。
十分十分失望同埋觉得唔抵。