2017-08-12 124 浏览
因为想饮汤又想食鲍鱼,四点四十五入座汤底有四折,7.30前埋单配菜八五折。有时间,当然立刻订座啦。叫左人参药膳汤同芋头沙嗲汤。人参汤可以列入必试名单,有两条大大既参,参味非常香,有非常多优质圆肉,煲左个几钟之后试食一粒,味道竟然十分甜脆,一啲都不似煲过汤既料,可以直接食埋。我叫左花胶,一来到即刻摆落汤去煲。再加埋两只蛏子王加两只鲍鱼。食完呢两样再饮汤,真系又胶又甜又滋补,超正。中间既火焰清酒煮蚬螺68元必试,大概有五粒大花螺,六粒大蚬,清酒点火烧一烧然后加汤,汤滚开口食得,新鲜大件加抵食。马来沙嗲芋头汤小辣,我竟然为食芋头饮左一碗辣汤,味道都好正。仲有八吋黄帝蟹柳,真系八吋,长过我只手多多声,非常甜。再叫左响铃同炸芋头,两样都系新鲜即炸,芋头可以即食,又可以摆落汤去煮,我呢啲芋头迷至爱。响铃上到来促流紧油,好松化,可惜唔系竖起摆,咁样先唔会积埋好多油,不过真系好好味。最后我记得我饮左两碗辣汤,一碗蚬螺汤,四碗人参药膳汤,个肚就来跌落地。店内几阔落,有两面玻璃窗台临街景,十分好坐。可以一试再试。
叫左人参药膳汤同芋头沙嗲汤。
仲有八吋黄帝蟹柳,真系八吋,长过我只手多多声,非常甜。
店内几阔落,有两面玻璃窗台临街景,十分好坐。
可以一试再试。
人参药膳汤+马来芋头沙嗲汤+火焰清酒煮蚬螺