2020-06-16 1994 浏览
同朋友系尖沙咀揾左好多间片皮鸭店都无开,系放弃边缘揾到而间店,所以无抱好多期望。一入到去,店员既态度唔错,好热情。因为见到餐牌写免加一,所以我地都好安心咁点好多𩠌😛落单后好快就上菜,基本上都好好食,十分满意。片皮鸭:我地叫左半只鸭,所以4种酱同4款配料都会比晒我地。d皮系蒸笼入面,要食先攞出黎,所以食到最后都好好食👍🏻而酱汁嬲配料就各自有各自风格,总括而言好好食,我地清晒所以酱同配料。ps店员都有建议我地可以点样配搭,例如京酱(?)配蒜蓉。小笼包:皮唔算好薄,但入面既汁多到超乎想像!味道同其他店既味道相似,唔可以话劲特别。鲍鱼:系有酒味既,但我唔太记得名sorry😂因为我系一个唔太食到海鲜既人,但佢阵酒味岩岩好,都可以盖少少鲍鱼既腥味,所以个人黎讲系好满意。担担面:建议尽快食,因为面好快就会发胀然后无汁。味道唔差,当然唔系我食过最好味既担担面,但可以接受。最后系价钱,我地埋单$390(以上4样加饮品) 真心觉得抵食。如果你想食最正宗既食物,但而到真系未至于最正宗,但而个价钱食到而个味道同份量我觉得系满意既。

一入到去,店员既态度唔错,好热情。
因为见到餐牌写免加一,所以我地都好安心咁点好多𩠌😛

落单后好快就上菜,基本上都好好食,十分满意。