2017-05-14
系九龙城附近,突然想食肉又唔想好大分量,时间差不多十点,保险起见打左电话过去问左先,巨地话我地十点半前到都可以整比我地食,于是即刻扑过去。一坐底,巨就 recommend左个酒煮白蚬比我,话新到,十分新鲜。因为之前系度食过几次,所以绝对相信巨,唔使谂就要左一分。跟著要左个蚝餐羊鞍set,七成熟。头盘两只生蚝。未食已经闻到蚝独有既鲜味。呢度啲蚝一直系水准之肉,未失望过。不过太为食,唔记得影相。羊鞍,上到来小小血水,两件,都几厚身好肉地。表面烤到小小焦,好香口,肉里粉红,一切就断,完全唔会韧,对于我呢啲刀工麻麻既食客来讲,真系贴心到入肉。正。差点唔记得讲餐饱同汤,例牌系蘑菇忌廉汤啦,其实就冇乜好讲,但系都要提下既系巨既服务,个圆头哥哥见我地两个人叫一个餐,竟然好贴心地问我地要唔要分两盅上,我地当然十分开心话好啦。上到来,啲汤滚热辣,我至中意啲野滚热,好似自己个厨房煮出来即刻上台,趁热食既感觉。好感动。餐饱系麦皮餐饱,细细粒,都系热的,呢样已经让我好开心。至爱啲甜品:朱古力心太软,加二十几文就有得食,价钱十分sweet,出面随便都要加45以上先有。最正就系呢度啲甜品都系自己厨房出品,饼身同流
餐饱系麦皮餐饱,细细粒,都系热的,呢样已经让我好开心。
至爱啲甜品:朱古力心太软,加二十几文就有得食,价钱十分sweet,出面随便都要加45以上先有。最正就系呢度啲甜品都系自己厨房出品,饼身同流心都好正,面上衬左个云呢哪雪糕,唔知边个牌子,好香好好味。今次厨师仲帮我用朱古力画左盘,洒左啲杏仁片系面,唔小心兜埋个心太软一齐食,突然间香脆满口,惊喜一阵。跟著落来我就系咁刮起碟面果啲果仁沟心太软来食,虽然有小小失礼,但系满足左自己既食欲先。
两个人,晚上十点后食呢份餐,仲要得到咁好既服务,食到咁正既自家甜品,怎可以唔满足呢?
讲到呢度,又不得不提一下巨啲服务。呢间野细细间,食野巨从来唔会令你觉得好赶,set餐上既食物,巨会等你食完,撤盘后再上下一道菜,令你觉得自己食得十分矜贵。赞!!!