悅滿軒

House of Joy
2022-08-25 589 浏览
今次我揾到一间稳世嘅法国餐厅,钟意食法国餐惊我梗系第一时间嚟试吓😋餐厅环境舒服而且宽躺。同隔篱枱有一定距离,所以坐得好舒服。因为系活化文物,所以外墙都系遗留左一定嘅历史价值。但惊喜嘅系内部装修非常现代化,同出边形成咗一个对比。👍🏻菜式方面点左西班牙薄切红虾配柚子茴香沙律 热情果汁,呢个卖相精致。味道清新。有好重嘅柚子味同虾味,再配埋佢个果汁。食完之后会觉得好开胃。之后在叫咗个前菜法国冰烟三文鱼配法国鱼子酱 里考塔芝士 ,摆盆又系好靓。烟三文鱼同鱼子酱味道好夹,配埋芝士一齐食啱啱中和返个味道👍🏻主菜我就叫咗意大利饭配澳洲鲍鱼 海鲜汤。意大利饭鲍鱼味极重,非常鲜味。连埋煮到好腍嘅鲍鱼一齐食,有好明显嘅层次感。再试埋个超级足料嘅海鲜汤,有好浓郁海鲜味👍🏻。呢两个都超级好味😋真系会忍唔住将全部嘢食晒🤣Overall嚟讲,呢度嘅食物摆盘精致,而且味道鲜味。煮法都好正宗。最难得嘅系,呢一个价钱食到咁正宗嘅法国餐真系好难揾到👍🏻👍🏻下次会再推介朋友一齐嚟食👍🏻