GREEN

2019-01-10 715 浏览
圣诞节食大餐到到都好贵,但系唔出去食一次边似过圣诞架!各大酒店都有出唔同既promotion, 因为去GREEN 近近地,见佢d 摆盘又好靓,所以就book 台食啦!系咪好QQ好靓呢!第一个上既系tea set 既scone 呢个scone 好香呀!有d 馅饼、曲奇同埋两个sonce个2个scone 真系好好食,分别系朱古力橙同埋提子。搽埋d cream 食真系一流呀!暖笠笠啦、好香、朱古力同提子既味道唔会抢左scone 既味,仲有scone 个种质感(sorry 唔识形容,但食过既会明)如果GREEN有得净系卖scone 既话我会买返去做早餐呀呢d 包仔真系好好味,我一路打食评望住张相都仲系度回味紧呢个咸点set由右至左 分别有火鸡饼、牛肉三文治、三文鱼挞、吞拿鱼多士同埋一个波波唔知乜火鸡饼呀、牛肉三文治、三文鱼挞同埋吞拿鱼多士呢d 味道都好正路,你望到张相都估到系乜野味所以我唔多讲了,反而想讲下个波波呢个波波原谅我唔识得欣赏,我系lur 返出黎,因为完全唔岩我口味个波波个馅系肝黎,但系鸭肝定鹅肝我唔知道系边样,不过首先讲紧冻食(室温啦)食呢类食物我就已经唔识欣赏第二啦,呢个波波上面
圣诞节食大餐到到都好贵,但系唔出去食一次边似过圣诞架!

系咪好QQ好靓呢!

tea set 既scone
配scone 既jam

第一个上既系tea set 既scone

呢个scone 好香呀!有d 馅饼、曲奇同埋两个sonce

如果GREEN有得净系卖scone 既话我会买返去做早餐呀

呢d 包仔真系好好味,我一路打食评望住张相都仲系度回味紧

tea set 咸点

所以我唔多讲了,反而想讲下个波波

第二啦,呢个波波上面个d 椰丝同内脏味一d 都唔match 啰

鹅肝多士我食过、鸡内脏配peri peri sauce 我食过、越南d 法式三文治搽鸭肝酱我都食过

但系我无食过配椰丝,而且都唔啱味⋯⋯

macaron! 同姜饼人

跟住落黎系成个tea set 既重点!

好靓啊
 仲要识著灯架

d macaron 同mousse 饼仔扮到好似圣诞树上面d ornament 咁,好得意呀!

睇下d macaron 上面仲有好可爱既姜饼人造型朱古力

tea set macaron

睇下个近镜,系咪真系好可爱呢

个macaron 都好食架,虽然系甜d,但系因为我饮既系无落糖既cappucino,所以可以中和返

佢系莓既口味

至于另外两个mousse 一个系莓味、一个系柠檬味,呢d 就普通啦但系味道都正常既

仲有一个系榛子口味既mousse 挞仔

影相既角度唔系太好,唔知大家望唔望到个set下面仲有块姜饼?

好丑既姜饼人

你睇下佢个样几似白痴?

呢个味道我唔评价了,因为我唔钟意食姜,所以唔知道姜饼系乜野味道、点先叫好味

不过呢块饼真系好丑啊,虽然丑得几可爱

tea set mango pudding

好啦个set 到尾声啦

呢个一睇就知系mango pudding 啊!

上面有真既芒果汁,甜甜的,好味!

pudding 就唔需要讲太多啦,因为都系个d 味。但系佢既卖相好值得讲

因为连咁简单既pudding 都有detail

个2粒星星啫喱好可爱啊

呢个tea set 系包coffee or tea 既~

我叫左一杯iced cappuccino

iced cappuccino

今次系我第一次系GREEN叫咖啡饮,原来呢度既咖啡都唔错㖞

唔知关唔关用illy 事啦

d 泡好smooth 同厚实,所以只系饮泡既时候唔会无奶味。

而且你睇下奶同coffee既%,的确系cappuccino 既比例呀~

由于d 泡太多同埋厚实既关系,唔用饮筒真系要饮晒d 泡先饮到咖啡

咖啡味好香,饮落口个阵味好似行入starbxxks 闻到个阵香味,唔会有苦涩味(当然啦cappuccino系唔会苦涩味,就算我无落糖都好)

因为我唔系环保斗士,所以我系唔会唔用饮筒既

不过有名你叫GREEN啦,顾客唔主动要求系唔会有饮筒,但系要求系会俾你既

呢度既饮筒都符合GREEN既主题,系用纸饮筒既,而且饮筒既颜色仲要系GREEN呢

今次食呢个tea 又可以影到相又饱肚,野食既质素就参半啦,但系的确做得好精致。而且咖啡都出乎意料地好饮!

加上呢度日头阳光充足坐得好舒服,如果坐到中间既梳化位更佳,倾计可以有返privacy

呢度我会再黎既
2018-12-29