2019-03-22
呢晚朋友带咗我嚟呢间喺新蒲岗嘅西餐厅,一入铺已经觉得呢到装修得好靓,好classic坐低望一望menu,真系有啲惊讶呢到连Main Course有都成16款!价钱由$152至$398,基本上猪牛羊鸡海鲜什至素食都有,尽量符合晒各人口味!我同朋友研究咗餐牌一轮,决定拣一份牛扒同埋一个意粉,另外再加咗一份小食香辣鸡翼配薯条~其中一个餐转咗Set (加$50 有沙律、餐汤、同埋普通餐饮)我哋见啲特饮都几吸引就另外加咗$20 转咗特饮,呢度啲沙律亦系值得一食,佢既味道令我回想番之前喺西班牙旅行嘅回忆,好有当地嘅味道!另外我觉得有趣既系啲蕃茄干,口感好似肉咁,再加上佢有啲咸味,就令到个沙律多一种既层次👍🏻👍🏻呢个海胆龙虾汁忌廉意粉最令我惊喜系佢既龙虾忌廉汁,真系一闻都已经充满龙虾🦞味,而佢sauce可以好完美咁挂喺佢个意粉上面😳,个味又啱啱好,好食到唔驶一阵,碟意粉已经消失得无影无踪了😆🤤呢份US特级西冷有10安士重,叫咗五成熟,餐厅摆盘好有心思!可以就咁点海盐食,侧边仲有芥末、左上角又有啲烧汁,配菜都好正,第一次食呢个焗大蒜,个味好特别,甜甜哋,完全估唔到系呢个味!呢杯特饮蜜桃柚子沙冰果然冇令
一入铺已经觉得呢到装修得好靓,好classic
坐低望一望menu,
真系有啲惊讶呢到连Main Course有都成16款!
我同朋友研究咗餐牌一轮,决定拣一份牛扒同埋一个意粉,
另外再加咗一份小食香辣鸡翼配薯条~
我哋见啲特饮都几吸引就另外加咗$20 转咗特饮,
呢度啲沙律亦系值得一食,
佢既味道令我回想番之前喺西班牙旅行嘅回忆,好有当地嘅味道!
另外我觉得有趣既系啲蕃茄干,口感好似肉咁,
再加上佢有啲咸味,就令到个沙律多一种既层次👍🏻👍🏻
呢个海胆龙虾汁忌廉意粉最令我惊喜系佢既龙虾忌廉汁,
真系一闻都已经充满龙虾🦞味,
好食到唔驶一阵,碟意粉已经消失得无影无踪了😆🤤
呢份US特级西冷有10安士重,叫咗五成熟,
餐厅摆盘好有心思!
可以就咁点海盐食,侧边仲有芥末、左上角又有啲烧汁,
配菜都好正,
呢杯特饮蜜桃柚子沙冰果然冇令我失望,
好香嘅蜜桃味,柚子味都好出,
两者加埋一齐饮好fresh,好解渴