2006-11-29
突然好想食美式菜,荃湾区就只得一间。去到还是happy hour,啤酒买一送一。落完order后,先来一客面包,outback的蜜糖黑麦包出名好食,相隔了几年后再食,都仍然保持水准。因为打算留肚食甜品,唔敢多叫。昆士兰沙律-有鸡胸肉、车打芝士、碎蛋、沙律菜等等,最特别是鸡胸肉,带点印式香料味,肉地唔鞋口、而炸面包糠又好松脆。烧16oz牛柳跟餐汤,拣了原味烧牛柳,牛柳唔系十分靓,唔够嫩亦有点根,就算叫了3成熟,都没有juicy感觉。还是怀念佢以前的厚切猪扒。最后点少得甜品chocolate thunder,食评好多人赞,所以好有期待。Cream、雪榚及brownie三层一齐食有冰火口感?我就感受不到,不至于有thunder的感觉。虽然雪榚是冻,但是朱古力饼唔够热,而且味道唔够浓烈,可幸有果仁碎增加咬口。不过一客$45,以份量来讲就好抵。其实以环境、食物及服务,以美式餐厅来讲,算做平。
其实以环境、食物及服务,以美式餐厅来讲,算做平。